Bonne Année 2016

Gott nytt år kära vänner!
Vilken tur att man kan önska gott nytt år under hela januari, här i Frankrike. Bonne année säger man till alla man möter som man inte träffat sedan före nyårsafton. Det är vanligare att skicka nyårskort under januari än att skicka julkort som man gör i Sverige. Meilleurs vœux ! Bonne santé ! 
Julen firades på franskt vis med gåslever, skaldjur, Champagne, ett gott kött, baguette och ostar. En riktigt god och fin middag som avslutas med une bûche de Noël, en klassisk tårta som görs särskilt till jul.
De flesta franska familjer börjar julfirandet på kvällen den 24 december för att sedan fortsätta med stor jullunch den 25 december. Ingen Kalle Anka klockan tre på julafton alltså. Då var jag ute och gick på stranden som ni kunde se i den tidigare julhälsningen. 
 
Nyårsafton firades i Stockholm på svenskt vis får jag lov att säga, med massor av fyrverkerier. I Frankrike är det inte tillåtet att ha egna fyrverkerier så det är inte lika effektfullt vid tolvslaget som i Sverige när hela himlen lyser upp av färgsprakande fyrverkerier. Jag är så glad att få ta del av det bästa av två världar! 
Nog om jul och nyår. Nu är det nytt år och nya möjligheter och äventyr. 
Bonne journée från ett regnigt och grått Toulouse!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Marianne:

Det är en mycket bra kombination!

Svar: :-)
Frankrike runt

Kommentera här: