Plaisir

 
Crêpe au caramel beurre salé, stekta äpplen och vaniljglass. En drömdessert som nästan smälter i munnen. Är man inte redan gourmand innan man bosätter sig i Frankrike så blir man det garanterat med tiden. Det hör till den franska kulturen att vara gourmand. Att njuta av god mat och dryck när tillfälle bjuds och inte unna sig vid enstaka reserverade tillfällen. Det är sällan jag hör att någon unnar sig något gott här. Spontant vet jag inte ens hur man säger "unna sig" på franska. Däremot vet jag på rak arm hur man utrycker "nöje" och "njutning" - plaisir. Quel plaisir! Njutning hör inte bara till helgen eller till speciella tillfällen utan det njuts till höger och vänster när det blir tillfälle. Det är man väl alltid värd?! 
 
I Frankrike, när det är reklam för mat och godsaker, står det alltid en påminnelse om att "äta minst fem frukter och grönsaker om dagen och att röra på sig"!
Voilá! 
 

Kommentarer:

1 Marianne:

Åh så gott!

Kommentera här: