31 maj

Bonjour!
Idag är det La fête de voisin, grannarnas fest. Det är en officiell "granndag" dâ man varje âr kan fira tillsammans med sina grannar över hela Frankrike. Förra âret firade vi tillsammans med vâra grannar i Montauban. Man har rätt att stänga av gatan, just den här dagen, för att ställa ut lângbord pâ gatan. Det är bara att be la Mairie, râdhuset, om lov sâ kommer de med staket som man kan blockera gatan frân bilar med. Man kan även fâ bord och bänkar utkörda om man behöver. Sen fâr man organisera resten grannar emellan. Vi ordnade sâ att alla som bodde pâ ena sidan gatan tog med sig sallé, salta saker, dvs. mat som tex. pajer, sallader, och andra matigare snacks. Den andra sidan gatan tog med sig sucré, söta saker, dvs. desserter, frukt, kakor och târtor av alla slag. Vin, öl och läskedrycker tog alla med sig och allt ställdes pâ bordet till en jättebuffé. Verkligen trevligt och gott!
Vädret är ju ganska viktigt vid sâdan här tillfällen... det regnar just nu men det ska visst bli bättre till kvällen och helgen. Förra âret vid samma tidpunkt var det närmare 30 grader varmt och vi fick dra ut parasoller för att kunna sitta ute under den gassande solen. Det är ganska roligt att lära känna sina grannar lite bättre. Särskilt de där grannarna som bor längst bort pâ gatan, som man sällan fâr tillfälle att prata med. Och sâ grannen som verkar lite knepig men som visar sig vara hur kul som helst!

Kommentarer:

1 Bella:

Vi skulle haft det här med, men vi hade inte tänkt gå eftersom vi inte har tid... men tror inte det blev av...Spöregnade heeela dagen :/

Svar: Ja, detta jäkla regnande hela tiden... Nu vill vi ha sol och värme! :)
Frankrike runt

Kommentera här: