Oviktigt vetande :)

Det är svâra tider för tidningskioskarna i Frankrike.
Bara i Paris finns det 340 stycken. Det sägs att 50% av Parisarna bestämmer möte, rendez-vous, vid en tidningskiosk. Men de riskerar att försvinna. Här i Toulouse gâr jag varje dag förbi en som inte varit öppen pâ flera mânader. Jag saknar le monsieur som brukade sitta pâ en stol utanför sin kiosk och dricka en kaffe och diskutera med folk som stannade till för att köpa en tidning.
Nu ska man försöka erbjuda mer och mer av annat än tidningar och till och med sälja saker som man bara ska kunna hitta i tidningskioskarna. Allt för att locka till sig kunderna och för att tidningskioskarna ska leva vidare.
 
 Le kiosque.
 
 
 

Snygga bilar

Det är inte varje dag man möts av bilar inne i parken Jardin des Plantes.
Det var inte bara jag som sâg förvânad ut.... ett antal joggare kryssade sig fram mellan de snygga bilarna. Men de flesta som kommit till parken just den här dagen hade inte kommit för att lyssna till fâgelkvittret, utan till det mullrande ljudet frân bilmotorerna.
Ganska häftigt faktiskt!
 
Bilar, des voitures, i Jardin des Plantes.

Godsaker i en liten ask

Eclair au chocolat, macaron au chocolat och tarte au citron höjer humöret denna regniga lördag. Haha!
Det börjar bli fler och fler turister i stan och man kan höra mânga olika sprâk talas pâ gatorna. Jag mötte tvâ stora grupper med tyska turister idag. Spanska är nog det man hör allra mest eftersom Toulouse ligger sâ nära Spanien. Mânga är ocksâ bosatta här för att plugga eller jobba pâ nâgot av de stora internationella företagen som tex Airbus. Svenska hör jag däremot sällan. Det är synd att det inte gâr nâgra direktflyg hit frân Sverige. Men det kanske kommer...