Le soleil

 
Januari är en lite kall och regnig månad i Toulouse men visst tittar solen fram då och då, som igårkväll. Här är de vackra gamla husen längs floden Garonne. La brique rose kommer verkligen till sin rätt i kvällssolen. En promenad till la boulangerie och le boucher fick det bli för att köpa en baguette och kött och få en dos solljus på köpet. 
 
Toulouse, även kallad La ville rose.
 

På tal om charmörer

En dimmig morgon i Toulouse som övergick i en solig dag. Välbehövligt efter några dagars regnväder.
På tal om charmörer i föregående inlägg så väntar vi återigen på vår käre hantverkare. Vi har bett honom komma för att ge oss en offert på några saker som vi vill göra om i lägenheten. Supertrevlig som vanligt lovar han att komma förbi en kväll i veckan. Problemet är bara att man inte vet vilken vecka han menar. Vi får se! 
När han var här senast undrade han om jag inte har några svenska väninnor att presentera för honom?! Han erbjuder upphämtning på flygplatsen, god middag och även boende om så önskas!! Fransmännen är obotliga charmörer. 
 
 
 
 
 

Charmörer

 
När jag kom tillbaka från Sverige för ett tag sedan var det ingen tvekan om att jag var tillbaka i charmörernas land. Sedan attentaten den 13 november får man visa passet både när man reser ut och in i Frankrike. Det känns som att gå tillbaka i tiden när man möts av en barriär och passkontroll innan man får gå vidare för att hämta väskorna i ankomsthallen på Toulouse flygplats. I Toulouse kunde man till och med gå in och möta resenärerna vid bagagebanden tidigare, men det är det ju också slut med nu.
I passkontrollen kan man mötas av riktiga charmörer. Riktiga fransmän helt enkelt. Monsieur i den ena luckan ler stort när jag närmar mig, nästan sist från flygplanet. Han blir alldeles lyrisk och ännu gladare när han ser i passet att jag är svenska. Då måste ju monsieur i luckan bredvid hänga över till sin kompanjons sida och se vad det är för en trevlig svenska. Helt utan att dölja sin nyfikenhet. Efter en trevlig liten konversation önskar vi varandra en fortsatt trevlig dag. Man kan inte annat än att le när man blir välkomnad med komplimanger och helt oskyldigt charmerande herrar i passkontrollen.