Joyeuse Pâque

Joyeuse Pâque! Glad Påsk! 
Önskar er alla en fin påskhelg! Idag är det vanlig arbetsdag i Frankrike men på måndag är det ledigt då det är Lundi Pâque. Några påskkärringar syntes inte heller till här i Toulouse igår. Det är många år sedan jag firade ett traditionellt påskfirande på svenskt vis med äggmålning, pyntat björkris, påskägg fyllda med godis och god påskmiddag. På franskt vis har jag nog aldrig firat heller för den delen. Påsken har blivit en "åka bort helg och vecka" för mig. Och då inte till Sverige eller till familjen i Frankrike utan en ren semestervecka. Oftast är destinationen Alperna. Våren är sakta på gång i Toulouse och parkerna håller öppet längre och längre på kvällarna som blir ljusare och ljusare. 
 
 

Peace & Love

 
Fria annonsplatser som den här, bilden ovan, brukar bli överfulla på nolltid med affischer om nya evenemang. Men sedan den 22 mars är den ren och fri från nya annonser. Peace & Love. Paix & Amour. 
 

Västerut

I helgen vid havet satt jag och pratade med en mamma en stund medan barnen åkte sparkcykel och sprang runt och lekte. Hon tillhörde lokalbefolkningen och var nyfiken på om vi var där på semester eller om vi bodde i Anglet. Från Toulouse tar det bara tre timmar så man kan verkligen åka på fredagkvällen och komma tillbaka på söndagen och hinna njuta av havet ett par dagar. Det roliga var att efter en stund kom deras vänner med ett par barn i tioårsåldern, skulle jag gissa. Barnen hälsade på sina vänner och kindpussade i tur och ordning var och en och fortsatte sen av bara farten med mig som satt bredvid och pratade. De var nog inte säkra på vem jag var men ville inte ta risken att verka oartiga. Så himla gulligt! Bonjour, bonjour!