Biarritz-Stockholm

När jag ändå var i Biarritz passade jag på att ta flyget direkt till Stockholm Skavsta. Det går ju tyvärr inga direktflyg från Toulouse. Njuter av några vackra sensommardagar i mina kära hemtrakter. Frossar i bullar, knäckebröd, filmjölk och allt annat gott som inte hör vardagen till i Frankrike.
Har lagt märke till att solen går ner en timme tidigare i Sverige just nu. I södra Frankrike var det inte mörkt förrän vid tio på kvällen. Däremot går solen fortfarande upp tidigare i Sverige på morgonen just nu. Jag är inte van vid att ljuset kommer in genom persiennerna. I Frankrike är det alltid kolsvart eftersom man drar ner jalusier för fönstren. På bilderna är några sköna vyer från Söder i Stockholm.

Nattsurf

Under juli och augusti händer massor av skoj i Biarritz, Bayonne och Anglet. En kväll var det nattsurftävling på Anglet plage och det var så mycket folk att man fick parkera en bra bit ifrån stranden. Bilar stod parkerade precis överallt; i rondeller, på trottoarer, i kurvor på de smala gatorna och framkomligheten var väl sådär. Men ibland får man bara göra sig av med bilen på ett ställe där den stör minst. 
På stranden var det en härlig stämning; bra musik och en fullsatt strand. Stranden och havet var upplysta av stora månlampor så att man kunde följa surfarna när de gjorde sina trick ute på vågorna. Riktigt coolt!
Precis när vi skulle åka hem efter midnatt ökade vinden och regnet kom. Vädret kan verkligen växla fort i den här regionen men nästa morgon var himlen blå igen.
 
 

Anglet

Tidig morgon på Anglet plage, La côte Basque, France.
Surfbrädorna står redo inför dagens surfskolor. 
Nattens regnväder och mörka moln är på väg bort och solen värmer skönt. Morgonpigga vågsurfare är på väg ut i Atlantens vågor.
I helgen var vi som sagt i Anglet, mellan Bayonne och Biarritz, vid den franska Atlantkusten och franska Baskien. Det var runt 27 grader i luften och 23 grader varmt i havet. Underbart!
Fram på dagen invaderas stränderna av glada semesterfirare, mest fransmän men även spanjorer och många andra nationaliteter.