Smak av Sverige

Ibland är det ljuvligt gott med en äkta svensk kanelbulle frân Svennes hembageri frân staden där jag är född och uppvuxen. Jag ât upp sista bullen frân frysen idag, med en stor kopp kaffe till.
I mars blir det en hemresa till kanelbullens land. När jag âker till Sverige âker jag hem och när jag âker tillbaka till Frankrike âker jag ocksâ hem. Praktiskt att ha tvâ "hem"! 
 

Place St Georges

Sâ fort solen tittar fram tittar Toulouseborna ut. I helgen var det svârt att fâ ett bord i solen under lunchen. Det är härligt att kunna sitta ute redan nu i februari men vädret svänger snabt. Idag är det lite grâkallt och blâsigt och regn väntas under slutet av veckan.
Man skulle kunna tro att sydeuropéer är frusna av sig och hellre sitter inne sâ här ârs men det är en sâ stor del av kulturen att sitta ute pâ café att de hellre sitter ute med en extra halsduk virad runt halsen än att avstâ frân att möta upp med goda vänner och njuta av folklivet. Mânga caféer och restauranger har bara nâgra fâ bord inomhus och utökar utomhusdelen  efter väder och vind. Det där med regler, bestämmelser och tillstând är inte sâ noga.
 
 
 

Tillbaka i bloggens värld

Hej kära frankrikeälskare!
Nu är jag helt plötsligt tillbaka i bloggens värld igen.
Jag läste lite andra bloggar häromdagen och blev sugen att börja skriva igen. Vi fâr se hur det gâr med det...
Vi har fâtt tillökning i familjen, en liten franco-suédois föddes i slutet pâ förra âret och tar nu upp all min tid. En härlig tid!!
Jag gillar fortfarande Frankrike och vi har sâ smâtt börjat röra oss utanför Toulousebubblan vi varit i de första mânaderna sâ det vore kul att fortsätta att dela med mig av lite härliga bilder och iaktagelser frân croissanternas land. Det kan ocksâ vara vârkänslorna som infunnit sig de senaste dagarna som inspirerar till bloggande... och en sovande bebis.
Pâ bilderna ser ni sandstranden i Anglet, vid Atlantkusten. 22°C varmt i luften förra helgen.