Smoothie & knäckebröd

 
Ibland blir jag väldigt sugen på knäckebröd. Inte så ofta men det händer. Utbudet är inte så stort i en fransk matbutik men det brukar finnas några, kanske tre sorter att välja på. Vi brukar handla alla basvaror på stormarknadens "Drive". Man beställer på internet och åker själv och hämtar upp de färdiga matkassarna till exakt samma pris som i affären. All färsk mat köper vi hos slaktaren, fiskdisken i stan, bagaren, frukt- och grönsaksaffären, eller på någon av Toulouse alla marknader. 
 

Mandelträd

Musée des Augustins, Toulouse.
 
Körsbärsträden i Jardin Japonais har inte börjat blomma ännu men hittade det här vackra mandelträdet i full blom på innergården på Musée des Augustins. Just nu pågår en konstutställning som heter "Fenêtres sur cours" som är värd att se. Målningar på olika innergårdar sedda av konstnären inifrån ett fönster. 
Inne på muséet som ligger mitt i stan hålls också konserter och teaterföreställningar, både för barn och vuxna. Toulouse har ett stort kulturellt utbud för alla åldrar. 
 
Musée des Augustins, Toulouse.
 

Vilken dag!

Place de la Daurade.
Fullsatt på uteserveringarna idag. Det är alltid så lockande att slå sig ner vid ett bord och inta lunchen ute istället för att gå hem och äta. Vi försökte faktiskt få ett bord men hade ingen lust att vänta...
 
Istället gick vi till bageriet på Rue Gambetta och köpte med oss deras goda pajbitar med hem. En baguette... 
 
Och några smarriga desserter...
 
Rue Gambetta.
 
Sen dukade vi upp den första lunchen för i år i solen på balkongen. Skönt med tystnaden och lugnet, inte så långt från folkvimlet på gatorna i Toulouse.