Brunt & grått

La Garonne
 
Det har växlat mellan sol och regn och åskskurar och nu har det övergått till ihållande regn. Vattnet i floden har blivit brunt av allt regnande och det dröjer nog inte länge förrän floden stiger och svämmar över. La ville rose, som Toulouse brukar kallas har tillfälligt blivit la ville grise. Ja, det är bra grått nu. Vi är inte vana vid så här mycket regn.  
 

Bonne fête des mères

Les cerises.
 
Nu har körsbären, les cerises, kommit. Vädret har varit otroligt varierande senaste dagarna. Väldigt varmt fredag och lördag som resulterade i ett dundrande åskväder på lördagkvällen med blixtar som lyste upp Toulousehimlen. Idag var det sol och hårda regnskurar om vartannat hela dagen. Precis som i Sverige har mors dag firats i Frankrike. Bonne fête des mères!
 
Solnedgång i Toulouse.
 

Des fraises

 
Les fraises, jordgubbarna, är som sagt jättegoda nu. Perfekt att avlösa den franska jordgubbssäsongen med den svenska i juni. Snart dags för nästa hemresa. Här i Frankrike är det ett tag kvar innan det är skolavslutning. Skolorna tar inte sommarlov förrän i slutet av juni och börjar sen igen i september. Två månaders sommarlov under de varmaste månaderna, juli och augusti. Den stora semestermånaden, då många företag stänger eller har väldigt reducerad verksamhet, är augusti. Då kan man inte räkna med att få mycket uträttat eller att få tag på någon varken på myndigheter eller i privata företag. C'est normal!