Joyeux Noël

 
Joyeux Noël från franska Atlantkusten,
ser inte ett spår av den svenska julmusten.
Champagne, gåslever och dessert så söt,
här har inte ätits någon tomtegröt. 
Baguette, franska ostar och rött vin,
hoppas eran jul varit lika fin! 
Julen firas olika från år till år, 
men kärleken till nära kära den består! 
 

Chocolat

Un café á Toulouse, décembre 2015.
 
Om två dagar är det julafton och snart lämnar vi stan för några dagars julfirande. Ni får se var det blir någonstans. Julen är ju full av överraskningar.
Det är intressant med olika traditioner och olika sätt att fira jul på. Jag älskar våra svenska jultraditioner och att få vara tillsammans med familjen men i år blir det annorlunda. Det känns bra att veta att en Sverigebiljett är bokad och att vi träffas väldigt snart ändå. Istället får vi ett helfranskt firande tillsammans med la famille française. Andra drycker, smaker och dofter blir det garanterat. Det ser jag fram emot! 
Chokladasken med fransk choklad är redan öppnad. 
 
Chocolat français. 
 

Julstämning

Décoration de Noël à Place St Georges.
 
Julruschen har börjat och julstämningen är på topp! Ute är det runt 18 grader varmt och inne stiger temperaturen för var dag med tända ljus, pepparkakshus och blinkande julgran till toner av svenska julklassiker. Lucia firade vi tillsammans med svenska klubben här i Toulouse. Vi åkte 40 minuter utanför stan till en gård ute på landet och fick se ett jättefint luciatåg med riktig skönsång från kören. Lucia är en av de mysigaste traditionerna tycker jag och är så glad varje år jag lyckas se ett svenskt luciatåg. Under åren i Beauvais åkte vi alltid till svenska kyrkan i Paris som också bjöd på fint luciafirande. Snart är det jul!