Två dagar i Barcelona

Tapas & läskande sangria.
 
Tapas, sangria, paella, cava, cerveza, por favor! 
Några timmars tågresa, et hop, så befinner man sig i en ännu mera sydeuropeisk stad än Toulouse. Här är allt förskjutet med en timme, minst. Lunchen serveras tidigast från klockan 13:00. I Frankrike äter man vid 12:00. Middagen vid 20:00, tidigast, medan man i Frankrike brukar äta vid klockan 19:00. De här tiderna förskjuts mer och mer både i Barcelona och i Toulouse ju varmare det blir framåt sommaren. Siestan brukar vara ännu längre i Spanien och de flesta butiker stänger helt och hållet och öppnar inte förrän sent på eftermiddagen igen för att hålla öppet länge på kvällen. Barcelona är en häftig stad och det skulle vara roligt att kunna lite mera spanska. Man kommer liksom närmare människorna då. Det går att förstå en hel del tack vare franskan som har många liknande ord men när en spanjor pratar på i full hastighet hjälper inte ens lite franska. 
 
Godmorgon Barcelona.
 
En bild tagen genom ett prickigt tågfönster på vägen hem till Toulouse på söndagkvällen. 
 

Kommentera här: