Tillbaka i stan

 
Skolorna i Frankrike startade 1 september och aktiviteter och rutiner börjar komma igång. Det känns varmt att vara tillbaka i stan men samtidigt är det en skön start på hösten med temperaturer på runt 30 grader. Morgonluften är något krispigare nu än i augusti men kvällarna är otroligt ljumma fortfarande. Utomhuspoolen i Toulouse är fortfarande öppen och det är skönt att ta sig ett dopp på eftermiddagen. På kvällarna står fönster på vid gavel när man går genom stan. Alla passar på att få in lite friskare luft innan natten. Uteserveringarna är fullsatta och barerna kring Place St Pierre välfyllda nu när alla studenter är tillbaka efter sommaruppehållet. Man behöver inte känna sig ensam när man går längs floden på kvällen. Det är en skön blandning av motionärer, förälskade par och partystämning på en och samma gång. Att gå till en fransk simbassäng är förresten en rolig upplevelse första gången. Man behöver känna till att badmössa är obligatoriskt för alla och tajta badbyxor för männen. Badshorts är alltså inte okej. Byter om gör man i egen hytt, des cabines. Det finns inga herr- och damomklädningsrum med duschar. Antingen dushar man inte alls eller så sköljer man av sig lite med baddräkten på i gemensamma öppna duschar i anslutning till bassängen. Ibland finns en eller två hytter med dusch, för den som vill göra sig iordning ordentligt efter ett besök i simbassängen. Oftast ingen kö där. En fransyska skulle nog få en chock av all nakenhet i ett omklädningsrum i en svensk simhall. 
 

Kommentarer:

1 Christine's Stories:

Haha, ja och en gemen svensk skulle nog inte veta om hur det fungerar och ta av sig baddräkten bland chockade franska damer ;)

30 grader låter inte alls fel! Jag längtar inte ett dugg till 6 månaders vinter. Fast det blir kanske inte så för mig heller, hihi.

Svar: Vilken syn! :) Spännande! Vi får se vad det blir då! Jag följer med spänning. ;)
Frankrike runt

Kommentera här: